Verdens ældste kat

Verdens ældste kat
Dette er desværre ikke et billede af hverken Granpa eller Creme Puff, vi kunne simpelthen ikke finde nogen troværdige billeder af disse katte!

Det var med spænding og optimisme vi kastede os ud i at skrive om verdens ældste kat, denne blev hurtigt efterfulgt af afmagt og forvirring, da vi begyndte at undersøge sagen, det er et stort rod og mange forsøger at tage æren for at have titlen: verdens ældste kat, men efter utallige timers læsning af artikler på engelsk og kryds checking af fakta på diverse sider, måtte vi konstare at titlen som verdens ældste kat tilfalder: Creme Puff fra Austin, Texas, og døde i en alder af 38 år og 3 dage den 6 August 2005. Det må siges at være en gammel kat.

Vi snakker altså om en død kat, forveksel ikke titlen med den ældste nuværende levende kat, denne kan du læse om til sidst i artiklen!

Creme Puff var født den 3 August 1976 og døde den 6 August 2005, imponerende og ganske vildt at en kat kan leve i så mange år, men dette er så også en speciel kat som har titlen som verdens længstlevende kat, man siger at "normale" katte lever mellem 12 og 15 år, dog er der set mange blive omkring de 20 år, men ellers er det ret udsædvanligt de bliver over 20 år.

Ejeren hedder Jake Perry og hvad er endnu vildere er at Jake havde en kat tilbage i det forrige århundrede som hed Granpa, denne kat levede fra 1964 og indtil 1998 og blev imponerende 34 år og 2 måneder, altså den selvsamme mand havde også denne kat som kom i Guiness world of records som verdens ældste kat dengang.

Man kan ikke direkte finde ud af hvorledes Jake's katte bliver så gamle, men en ting som man har bidt mærke i er deres lidt usædvanlige kost som Jake Perry fodre dem med, og dette kunne måske være årsagen til deres mange år. Deres kost, både Creme Puff og Granpa blev fodret med hovedsagligt: Bacon og æg, Asparges, Broccoli og kaffe med fed creme, en noget usædvanlig kost til katte, men noget må da virke i den kost!

Lidt bonus information er at Jake Perry havde 19 katte (19 KATTE) da han fik rekorden med Granpa i 1998, så måske er grunden til de mange år også at Jake Perry simpelthen elskede katte og gav dem kærlighed og god kost.

Vi kunne desværre ikke finde nogen billeder af Crem Puff eller Granpa, men fandt denne video som skulle indeholde billeder af Creme Puff, dette er ikke bekræftiget men skulle være den kat vi ser på videoen:


Verdens ældste kat - Nulevende kat

Verdens ældste nulevende kat
Her ses Scooter som 30 årig. Han holder sig godt!

Igen efter utallige timers intens læsning om et hav af katte og deres ejeres forsøgpå at få titlen som verdens ældste nulevende kat, fandt vi denne som lød til at være den officielle kat med titlen, dette er bekræftiget af Guinness World of Records i 2016 i Maj måned, så vi valgte at tro på denne historie om katten Scooter som blev 31 år den 26 Marts i år 2017.

Scooter er en Siamesisk kat som bor i Mansfield, Texas, Scooter var føde den 26. Marts 1986 så har altså lige rundet de 31 år, hvilket må siges at være ganske imponerende for en gammel kat, ejeren hedder Gail Floyd og har haft katten lige siden han blev født. Igen er denne kat speciel og fyldt med kærlighed fra sin ejer, noget som går igen når vi snakker om gamle katte, hvilket er bemærkelsesværdigt. Gail går ture med sin kat, og katten Scooter sidder troligt på hendes skuldre, noget Scooter elsker, det og det at møde nye mennesker, samt holder hun den aktiv i den grad hun kan, hun tror selv på at det er noget af opskriften på et langt liv for katte, og mennesker for den sags skyld.

Scooter erogså en berejst kat, han har været i 45 stater i USA sammen med sin ejer, så har set verden og mødt alverdens forskellige mennesker på sin rejse, hver anden dag får Scooter en stor portion kylling, som den smakser i sig, det må siges at være Scooters favorit ret. Dyrlægen har sagt til Gail at Scooter er den kat som hun har oplevet med den største vilje til at leve og det ser ud til at der er noget om snakken.


Vi opdatere siden hvis noget skulle ændre sig om titlen: verdens ældste kat

Kontakt os her hvis du har information som ikke passer til vores, tak.