Verdens ældste hund

Det er spændende og interresant at læse om rekorder, det ved alle, og vi satte os for at skrive om verdens ældste hund, men opdagede snart at præcis som med verdens ældste kat, så er det meget forvirrende og der er mange artikler fra nyhedsmedier som påstår både det ene og andet. Men vi fandt dog ud af, efter at have læst et hav af artikler og checket med Guiness World of Record af titlen som verdens ældste hund tilfalder: Bluey fra Victoria, Australien, ejet af en framer ved navn Les Hall. Bluey døde i en alder af 29 år og 160 dage den 14 November 1939.

Vi snakker her om titlen verden ældste hund, også selvom den er død, hvis I ønsker at læse om verdens ældste nulevende hund, har vi skrevet om denne nederst på denne side.

Bluey blev født hVerdens ældste hundelt tilbage i 1910, helt præcist den 17 Juni og døde desværre den 14 November 1939, det må siges at være et langt hundeliv 🙂 Bluey var en Australsk Kvæghund som i næsten 20 år arbejdede for sin ejer med kvæg og får på hans farm i Australien. Dens alder er ganske imponerende, normalt siger man at hunde lever mellem 9 og 16 år, så Bluey's rekord er i sandhed enestående. Der er dog rapporteret om flere hunde i dag som bliver omkring de 20 år, men det er mest de meget små hunderacer, som jo er blevet mere og mere populære de seneste årtier, så mon ikke grunden skal findes der!

Desværre pga. hunden Bluey levede for så mange år siden, er der ikke meget historie om det, eneste man rigtigt ved er at ejerne hed Les and Esma Hall og kom fra fra Victoria, Australien. Billedet til venstre skulle være et oprigtigt billede af Bluey sammen med ejeren Les Hall.

Vi stødte dog på en historie på en dansk hjemmeside for danske dyreinternater som påstod at hunden Max slog Bluey's rekord i 2013 som verdens ældste hund, hvor denne meget tvivlsomme historie kommer fra ved ingen og det er bestemt ikke blevet anerkendt af nogen som står for dette.


Verdens ældste hund - Nulevende hund

Verdens ældste nulevende hundIgen at finde denne information er nærmest som at være detektiv, ved ikke hvorfor diverse medier ikke undersøger sagen til bunds, men bare skriver en masse for at få besøgende, pyt med om det er sandheden åbenbart! Men hvad vi kunne finde ud af, efter igen at have brugt masser af tid på at læse utallige artikler og påstande, så skulle Guiness World of Records have anerkendt hunden som den ældste nulevende hund, så går denne titel til: Lucy som er en Yorkshire Terrier fra Holland, hund skulle angiveligt være 25 år gammel i dag og stadig være i god form.

Desværre er mere information om hunden Lucy ikke til at opdrive, vi prøvede stort set alt, men eneste vi kunne finde var det billede som ses til højre som angriveligt skulle være folk fra Guiness World of Records som anerkender hunden med et diplom.

Vi hører meget gerne fra personer som skulle have mere dybdegående information om den nulevende ældste hund i verden, det må da findes derude vil vi tro, men det er næsten umuligt at navigere rundt i alle de tvivlsomme historier på internettet om dette emne. Kontakt os her med jeres viden!


Vi opdaterer naturligvis artiklen om verdens ældste hund hvis vi måtte få ny information om emnet!