Swansea Jack

Swansea Jack
Swansea Jack er en slags hunde legende!

Årstallet er 1930, byen er Swansea i Wales, stedet er River Taw, her boede en mand med en hund, manden hed William Thomas og hans hund og han selv boede ved denne nu berømte flod, hvor hunden løb frit rundt som de gjorde i gamle dage, det var ren hygge at være hund dengang.

En dag opdagede Swansea Jack en dreng i floden, drengen var ved at drukne og af ren instinkt hoppede Jack i floden og hev drengen i land og sikkerhed ved at hive drengen i nakken og få ham på land, ingen så dette og ingen troede på drengen efterfølgende, det lød simpelthen for vildt syntes folk! Men denne heltegerning af Swansea Jack ville vise sig ikke at blive enestående, for han var slet ikke færdig med at redde folk fra druknedøden.

Der gik nemlig blot 2 uger, så var Swansea Jack i aktion igen, denne gang reddede han en dame som var meget tæt på at drukne og hendes mand stod og så måbende til, efter noget tid gjorde Jack det atter engang, han blev nærmest en helt i området og alle kendte Swansea Jack, i løbet af de næste 10 år blev Jack talt til at have reddet over 27 mennesker fra druknedøden i denne flod, floden som var kendt som en af de mest farlige floder i Wales.

Swansea Jack blev berømt

Sådan en hund og helt kunne naturligvis ikke være overhørig og Swansea's borgmester tildelte Swansea Jack et gyldent halsbånd for dens heltegerninger, og titlen: årets modigste hund fulgte med! Det rygtes og borgmesteren af London tildelte Jack en Sølv pokal og hans helt egen statue. Stadig den dag i dag kender folk til Swansea Jack, og det siges at selv fodboldholdet Swansea FC har taget ham til sig, de kaldes nemlig "The Swansea Jacks" netop af denne grund, en smuk historie må man sige!

 

Læs fleres historier som Swansea Jack her