Redningshunden Barry

Redningshunden BarryRedningshunden Barry var selvfølgelig en Skt. Bernhard hund 🙂 Det er jo hvad vi allesammen kæder sammen med redningshunde. Denne hund, Barry, boede hos munke i et kæmpe bjergpas mellem Schweiz og Italien i begyndelsen af 1800 tallet, her havde Barry og andre Skt. Bernhards hunde til opgave at finde forfrosne folk som var faret vild i det kæmpe bjergpas og det skete nemlig tit at folk blev væk og døde af kulde i de områder, af samme grund opdrættede munkene hunde til at finde og hjælpe disse mennesker. Man mener at munkene helt tilbage i starten af 1700 tallet begyndte med dette, og gør det stadig den dag i dag!

Munkene opdrættede og opdragede hundene til at følges 2 af gangen, den ene hund blev hos ofret og holdt personen varm, mens den anden Skt. Bernhards hund løb tilbage til klosteret og hentede hjælp, og dette gjorde de faktisk disse hunde, det er imponerende hvad hunde kan med den rette træning.

Nogen hunde holdt ikke så længe, det var jo et farligt job de havde sig på klosteret, men Barry var en undtagelse, Barry reddede ikke mindre end 40 mennesker fra den sikre død i en periode på 12 år i starten af 1800 tallet, det må siges at være en fantastisk og flot præstation af en redningshund!

munke med deres redningshunde
Munke på en redningaktion

Grunden til Barry var kendt og stadig den dag i dag hyldes verden over, var en særlig redningsaktion som var fantastisk flot og specielt imponerende. En ung dreng var nemlig fanget på en nærmest utilkommelig ishylde opad en skråning, men alligevel lykkedes det Barry at kravle op til drengen og holde ham varm, mens hans hunde makker hentede munke fra klosteret som skulle komme og hjælpe med redningen. Men da munkene nåede frem kunne de blot konstatere at de umuligt kunne komme op til dem og hjælpe, der gik timer og til sidst gjorde Barry noget som ingen havde troet var muligt!

Han fik drengen til at kravle op på sig ved at skubbe til ham med snuden til drengen forstod hvad han skulle gøre, herefter kravlede Barry centimeter for centimeter ned ad den livsfarlige skråning indtil de sidst begge var i sikkerhed hos munkene, det er nærmest ubeskriveligt flot det Barry præsterede og den gerning gjorde han blev berømt og berygtet i hele området og senere i hele verden, og af samme grund, den fantastiske redning gør at den dag i dag er der stadig altid en hund ved navn Barry på klosteret, simpelthen til ære for den oprindelige Barry.

Kontakt os her hvis I måtte have mere information om redningshunden Barry, så tilføjer vi det med glæde!