Norsk skovkat

En norsk skovkat er en af de mest populære katte i danske hjem, ja faktisk i de nordiske hjem, i Island, Finland, Sverige og naturligvis Norge er den norske skovkat ofte at finde i husstanden, og det er ikke uden grund, denne kat er meget flot, den har nærmest en majestætisk pels og minder i og for sig om en løve når man ser på stå rank og flot. Det siges desuden at Kong Olaf af Norge udnævnte den norske skovkat til national kat, men vi har ikke kunne finde noget til at bekræfte dette, så indtil videre må det siges at være en historie!

Oprindelsen af Norsk skovkat

Norsk skovkatDer er 2 forskellige historier om den norske skovkat, den ene stammer fra nordisk mytologi of fortæller om hvorledes den norske skovkat i flere årtusinder har eksisteret i Norge, fortællinger fra mytologien vil have at den norske skovkat var en vildkat som havde overnaturlige kræfter og kæmpede med guderne i disse årtier. Den anden som måske er mere sandsynlig, går på at den norske skovkat oprindeligt var en korthåret kat af robust bygning som kom til Norden med indvandere fra det Romeriske rige, efter adskellige årtier i det lidt barske vejr i Norge tilpassede katten sig og blev endnu mere robust, men begyndte også at få lang pels til de hårde vintre. Hvilken historie man vil tro på er vel op til en selv, den første er nu den mest spændende!

I 1930erne blev den norske skovkat anerkendt som en selvstændig race, og de første klubber for katten opstod, men krigen kom og denne betød at den norske skovkat race var tæt på at uddø, heldigvis blev det ikke tilfældet og i 1970erne begyndte nogen norske katte elskere at lave et avls program for at bevare den norske skovkat race, heldigvis lykkedes dette og vi kan i dag nyde den flotte kat i vores hjem!

Generelt om en Norsk skovkat

Man skulle måske tro at denne kat ikke var særlig menneske venlig på grund af dens robuste udseende og lange løveagtige pels, men det er faktisk stik modsat, en norsk skovkat er yderst god som familie kat, den er sød rar, nysgerrig og er super til at møde nye mennesker, måske netop pga. dens evne til at overleve hårde barske vintre er den ikke så pivet når det kommer til nye ting, en norsk skovkat bør man få sig hvis man vil have en kat der udstråler styrke og er meget flot generelt, men man skal samtidig være opmærksom på at den fælder meget en gang om efteråret, og efter sommeren skifter den pels, og her skal man pleje dens pels og fjerne alt det løse hår, ellers får man hår alle steder i huset, så vil man ofre tiden til at pleje katten, så er det en norsk skovkat man skal have, den er så flot og er vel det tætteste man kommer på at have en lille løve i huset.

Den har stærke robuste kløer som også gør den til en super klatrer, og med alle dens muskler er det en fornøjelse at se den lege i haven i træerne.

 

Kontakt os her med spørgsmål om Norsk skovkat racen