Maine Coon

Lad os slå det fast med det samme, Maine Coon er verdens største katterace, det er den anerkendt og respekteret for og det er ikke uden grund, det er en meget stor kat, han kattene kan blive over 1 meter lange (målet fra snude til halespids) og veje 6-9 kilo (normal vægten), hun kattene er også store i forhold til andre hun katte, de vejer normalt mellem 5 og 7 kilo, så vi snakker om nogen ordentlige krabater. Maine Coon katteracen står naturligvis af disse grunde også for rekorder indenfor kæmpe katte, men dette kan du læse mere om senere i artiklen.

Måske er netop størrelsen af Maine Coon også grunden til de nok er verdens mest populære katterace, der findes ikke en præcis optælling af dette, men alene i USA er det den 2. mest populære race, og ligger i top 3 i næsten alle lande, så det er en seriøs udfordrer til titlen.

Oprindelsen af Maine Coon

Maine CoonDer findes mange, rigtig mange forskellige teorier og historier om oprindelsen af katteracen Maine Coon, vi har ikke fundet noget bevis for den ene er mere rigtig end den anden, men vi vil skrive om de 5 mest sandsynlige set med vores øjne, så kan du selv vælge hvilken du vil tro på, for sandheden finder vi nok aldrig 100 procent ud af!

En ting ved man dog, de stammer fra Maine, staten i USA, men hvordan og hvorledes de kom til Maine i tidernes morgen er det som alle elsker at gætte på, her kommer så de 3 teorier om dette:

  1. Vikingerne, det er den første teori, for i en periode indtog vikingerne et område tæt på Maine, og man mener at vikingerne havde katte ombord til at sørge for at deres skibe var fri for rotter, nogen af disse store katte fra Norden menes at have gået i land under deres togter, og derfor har vi Maine Coon den dag i dag, en sandsynlig historie og teori, dog lettere umuligt at bekræfte 100 procent!
  2. Den anden forklaring er at Maine Coon er en krydsning mellem en kat og en vaskebjørn, deraf navnet Coon (Racoon), og selvom disse 2 arter har mange fælles træk på adskellige områder, så er det blevet fastslået at det er fysisk umuligt at lave en krydsning mellem disse 2.
  3. Den sidste teori er at de oprindeligt var ejet af Dronningen Marie Antoinette og disse plus andre af hendes ejenskaber blev smuglet til Maine af en Kaptajn, som derefter skulle vende tilbage og tage Marie Antoinette med til Maine, men i mellemtiden blev Marie Antoinette som bekendt halshugget og Kaptajnen bosatte sig i Maine med kattene derefter, bestemt en mulig forklaring, men igen desværre ingen konkrete beviser for dette.

Så det må være op til den enkelte hvilken historie eller teori man vil tro på, men alle er bestemt gode teorier, men vi finder nok aldrig ud af med sikkerhed hvorfor de hedder Maine Coon og hvordan de kom til området i første omgang, det må vi leve med....

I 1875 og cirka indtil årtusindeskiftet var Maine Coon en meget populær race i USA, vandt mange priser og var respekteret i katte verdenen, men i det tidlige 1900 tal begyndte der at komme andre racer til USA fra andre dele af verden, f.eks. perser og angora katte blev voldsomt populære og overtog pladsen for Maine Coon, det gjorde at i løbet af 50 år, altså frem til 1950 var racen Maine Coon meget tæt på at uddø, alle havde åbenbart kastet deres kærlighed på andre katteracer.

Heldigvis havde en lille gruppe af katte opdrættere et godt øje til Maine Coon, og de kæmpede i 20 år frem til 1968 med at opdrætte denne flotte kat, og blev igen anerkendt samt stiftede en forening i dette årstal, og dermed blev racen stille og roligt igen populær og er det stadig den dag i dag, så heldigt vi har nogen ildsjæle som vil dedikere deres liv og tid på denne slags!

Generelt om en Maine Coon

Man kunne måske få den opfattelse at en Maine Coon ikke er særlig velegnet til familie kat pga. dets store og lidt brutale ydre, men det er faktisk det stik modsatte, en Maine Coon knytter sig rigtigt meget til sine mennesker, og er en særdeles fremragende familie kat, dog kan en Maine Coon virke meget reserveret overfor mennesker som den ikke kender, det tager noget tid at komme ind på livet af en Maine Coon og blive anerkendt. De siges at være yderst intelligente katte, og deres pels er i luksus klassen når det kommer til katte, dog kræver denne meget lange og flotte pels at man børster katten ofte, helst 1 gang om dagen og absolut mindst 2-3 gange om ugen.

Så er du på udkig efter en ny kat, og gerne vil have en som fremstår mæjstetisk og flot, men kræver meget pleje, så er en Maine Coon muligvis den kat du skal have.

Rekorder af Maine Coon katteracen:

Den største kat i verden (altså målt på længden fra snude til hale spids) var Stewie, en Maine Coon konge som det tydeligt kan ses på billedet herunder:

Verdens største kat

Se en video med denne imponerende kat:

 

Kontakt os gerne med information om Maine Coon katteracen hvis du har noget udover dette vi har medtaget!