Katteracer

En kat er ikke bare en kat, der er mange forskellige katteracer, præcis som der er hunderacer. Når man overvejer at anskaffe sig en kat, så skal man nøje overveje hvad man forventer af denne kat, hvad man vil bruge den til, skal den være en inde eller ude kat, skal den være kælen og rolig, skal den have lang eller kort pels, hvor meget tid vil man bruge på at pleje den, skal den være tålmodig overfor børn eller er der kun voksne i husstanden, skal den kunne omgåes hunde eller andre dyr. Der er så mange ting at tage hensyn til m.h.t. katte, men brug en smule tid på at sætte dig ind i de forskellige katteracer, så får du med garanti den bedste oplevelse som katteejer!

Vi har samlet en liste med de mest almindelige katteracer i Danmark/Norden, disse katte er dem du typisk støder på når du besøger katteejere, de har alle hver især forskellige egenskaber, så læs lidt om de forskellige og tag så en beslutning om hvilken katterace det skal være. Men husk også de små ting, hvor mange killinger får en bestemt katterace, er der problemer generelt med sygdom i den katterace du kigger på, vi har forsøgt at få det hele med, så listen burde være et godt peljemærke over hvilken katterace du skal vælge.

Generelt om katteracer

KatteracerAlle katte er søde og rare kæledyr, de bliver ofte til hvad man gør dem til, altså behandlingen af kattene afspejler som regel kattens opførsel, det er lidt ligesom med hunde, de bliver også som deres ejere de fleste gange, og husk både katte og hunde er ekstremt følsomme overfor deres ejere, de kan mærke når man er sur, nervøs, bange, glad o.s.v. så opfør dig overfor kæledyrerne uden de store følelsesmæssige udsving, for de fornemmer dette og reagere derefter!

Alle katteracer (af hunkøn) får killinger, så overvej nøje om du skal sterilisere din kat og undgå dette, eller om I ønsker en flok søde kattekillinger i ny og næ, disse kan som regel nemt sælges især hvis katten er ægte og af en af de populære katteracer. Men der er også meget arbejde forbundet med kattekillinger, de skal passes, vaccineres, ormekur og andre ting, så dette skal man selvfølgelig overveje nøje og tage beslutning derefter.

Nogen katteracer er dyre at anskaffe, andre billige, sådan er det jo indenfor alt, men har man en grænse så kig på de katteracer som ligger indenfor dette område, ikke spild tiden over de dyre katteracer og bliv skuffet fordi du ikke har råd til disse, normalt vil man altid blive nøjagtig ligeså glad for en billig katterace som for en dyrere en, man skal bare ikke tænke over dette for det giver ingen nogen form for glæde.

Men nok om katteracer generelt, nedenunder finder du de forskellige katteracer med detaljeret beskrivelse og informationer om disse katte, kig listen igennem og vælg den katterace som tiltaler dig mest, vi opdatere listen jævnligt og vil på sigt have en komplet liste med alle kendte nordiske katteracer, det er vore mål med denne side!

De forskellige katteracer i dybden:

  • Maine Coon
    Maine Coon Lad os slå det fast med det samme, Maine Coon er verdens største katterace, det er den anerkendt og respekteret for og det er ikke uden grund, det […]
  • Norsk skovkat
    Norsk skovkat En norsk skovkat er en af de mest populære katte i danske hjem, ja faktisk i de nordiske hjem, i Island, Finland, Sverige og naturligvis Norge er den […]
  • American curl kat
    American curl katteracen Mød racen American Curl, denne race er temmelig speciel, da den har karakteristiske fysiske kendetegn, den er meget flot set med vores øjne, mens andre måske vil […]

 

Kontakt os her med spørgsmål om katteracer