Kaniner

Kaniner
Kaniner er dejlige kæledyr

Kaniner har altid været benyttet som kæledyr, de er søde, finurlige og sociale dyr som kan give meget glæde både blandt voksne og børn. Tror flertallet af danskere som har kaniner som kæledyr holder dem udendørs i et fint bur, og dette tager kaninerne ikke skade af, de kan sagtens holde til at være ud hele året, dog synes vi personligt man skal sørge for en form for afdækning i de kolde sne perioder som vi jo har her i Danmark, eller måske bære buret indenfor i garagen i denne periode.

Der er dog også kommet en tendens til at flere danskere er begyndt at holde kaniner indendørs, dette kan også sagtens lade sig gøre, og med ordenlig rengøring og vedligeholdelse opdager man næsten ikke man har en kanin i huset. Man skal altid huske at snakke og lege med sin kanin, de elsker at være sammen med andre dyr og mennesker, kæles for hygge, det er rent faktisk et vidunderligt kæledyr når alt kommer til alt.

Man skal dog tænke sig om hvis man anskaffer sig et par kaniner, altså en hun og en han, disse kan let lave 50-60 kaninunger om året, også er der nok at holde styr på, man kan selvfølgelig sælge en del af dem, men det er meget tidskrævende at skulle holde så mange på blot et år, så tænk over om I skal have dem steriliseret i disse tilfælde. Nogen mennesker holder også kaniner med øje på at spise dem, altså avle en masse og sælge kødet, nogen kan lide kanin kød, det er dog en lille niche, så nok ikke noget man bliver rig af.

Hvis man ønsker at holde sin kanin indendørs kan man godt lære den at blive renlig, det tager ikke andet et par uger at lære en kanin at benytte en kattebakke eller andet til at besørge sig i, imponerende nok kan kaniner lære næsten det samme som hunde og katte, hvis man altså bruger tiden på at lære dem det. Kaniner lugter heller ikke, ej heller deres afføring, så på den vis er de næsten skønnere at have indendørs end netop katte!

Kaninbur
Find billigt kanin tilbehør her!

En kanin lever typisk 6-7 år og kan altså nå at lave flere hundrede kanin unger i denne tid, så husk at tage højde for dette inden du anskaffer dig en kanin. Man skal til kaniner have udstyr som til alle andre kæledyr, det være sig et kaninbur, seletøj, vand dunke, mad skåle, børster og meget andet, vi har her på siden fundet de bedste tilbud på kanin tilbehør, så du kan komme billigst igang med at holde kaniner, se dem alle herunder og shop løs.

Hvilke racer findes der af Kaniner:

Der findes mange forskellige kaninracer, her er de mest almindelige i Danmark: Alaska kanin, Angora kanin, Belgisk Kæmpe kanin, Blå Wiener kanin, Dansk Landrace, Dværghare, Dværgvædder, Fransk Vædder, Hermelin kanin, Hollænder kanin, Japaner kanin, Lille Sølv kanin, Løvevædder kanin, Thüringer kanin

Du kan finde en liste med flere racer her på siden snart, med billeder og en kort beskrivelse af hver race, meget spændende at dykke ind i, inden man anskaffer sig en kanin!

Find billigt tilbehør til kaniner her:

Kanin udstyr

Kaninbure

 

Kontakt os her med spørgsmål om kaniner