Jernbanehunden Bob

Jernbanehunden BobHer følger historien om den noget specielle hund Bob, Bob var født i Syd Australien i 1882 og havde en underlig utrolig facination til toge! Han første par år tilbragte han som hjemløs hund hvor han fulgte jernbane arbejere til arbejde og hang ud med dem hele dagen til fyraften. En dag blev Bob desværre fanget af en hundefanger og det så ud til hans dage var talte, men heldigvis var der en venlig togfører som havde lagt mærke til Bob og havde fået et godt øje til ham, så han købte Bob fri igen fra fangenskab.

Det forhold virkede fantastisk, Bob fik lov at køre med togføreren i toget hver dag og sådan gik det i laqg tid, lige indtil en dag hvor togføreren fik en forfremmelse og ikke kunne passe Bob mere, Bob endte igen som hjemløs og blev en regulær toghopper som tog turen med toge over hele landet, og blev kendt for det i store dele af Australien. Alle kunne lidt Bob også selvom han havde en enkelt mærkelig og spjøs egenskab, nogen ganske få gange ville Bob være alene, det gjorde han ved at finde en tom passagervogn, og prøvede nogen at kommer ind gøede han som en gal indtil de gik igen. Men de bar over med hans lidt spøjse opførsel, for det hørte sjældenhederne til.

Alle togførerne og arbejderne kendte efterhånden Bob ved navn, de vidste hvem han var og han fik lov at gøre stort set som han ville, for det var tydeligt at Bob elskede tog og ville køre rundt hele dagen. Ofte om aftenen fulgtes han hjem med en gut som passede tog motoren, her fik han et godt måltid mad og kunne sove trygt og roligt på et blødt tæppe, men han vendte altid retur til toget dagen efter, af en eller anden grund kunne han ikke undvære turene med toget!

Hele Bobs livs rejste han rundt, og han blev mere og mere kendt omkring i Australien, rygtet spredtes og han blev nærmest mødt som en konge når han kom nye steder han, alle vidste hvem han var og efterhånden som tiden gik tog folk ham med til åbningsceremonier som æresgæst, han blev også tildelt et specielt halsbånd hvorpå der hang et stykke metal hvor der var indgraveret teksten at han skulle have lov til at tage med alle tog og ingen skulle stoppe ham. Overalt kendte de efterhånden Bob nu og når han ankom til en by løb børnede efter ham og hyldede ham nærmest som om han var paven. Men alt har jo desværre en ende og Bob døde ikke særligt gammel men døde bestemt som Australiens mest populære hund og er det stadig den dag i dag!

Jernbanehunden Bob ovenpå toget:

Jernbanehunden Bob ovenpå toget

Kontakt os her med spørgsmål eller andet om jernbanehunden Bob