Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier
Jack Russell Terrier er en intelligent hund
Generel Information 
* Værdi 1-10 (1=Lidt - 10=Meget)
NavnJack Russell Terrier
OprindelseEngland
StørrelseMellem
Anslået vægt (han/hun)5-8 kg / 5-8 kg
TypeJagthund
Anslået levetid15-16 år
Motions behov *8
Vagthund egnet *7
VIGTIGT!

Jack Russell Terrier Information:

Racen blev opkaldt efter en præst ved navn John Russell i starten af 1800 tallet i England, og blev primært benyttet som jagthund ved rævejagte, også derfor den skulle være lidt langbenet da den skulle kunne følge med de andre hunde. John Russell var vild med jagt og begyndte derfor at avle sine egne hunde til formålet, han avlede disse hunde og de blev en stor succes, men pga. problemer med økonomien og andet måtte John Russell sælge sine hunde og siden blev racen Jack Russell Terrier videreført af andre hundeavlere.

En Jack Russell Terrier er typisk hvid med sorte og brune pletter (områder) på kroppen, dens krop er normalt meget robust (muskelpakket) og den er kompakt og er meget nem at træne, samt lære trciks, hvis man afsætter tiden til det, det er en yderst intelligent hund som kan ses på billedet ovenfor 🙂 Meget energisk og nysgerrig er den, og har en vilje ud over det sædvanlige, den er meget opmærksom og knytter sig til sin ejer i høj grad. Et eksempel på dens mod er historien om hunden George som i 2007 reddede 5 børn fra at blive angrebet af 2 bidske Pit Bull Terriere i New Zealand, her lagde hunden George sig imellem og tog kampen med disse, han reddede børnene men måtte desværre selv lade livet pga. de kvæstelser som han pådrog sig under kampen. En meget berømt historie som gik verden rundt efterfølgende.

Alle egenskaberne ved en Jack Russell Terrier gør desværre også at de ofte kan være svære at få til at fungere med andre hunde, selvfølgelig gælder det ikke alle af denne race, men generelt er den så selvstændig og har så meget mod og viljestyrke at den ikke kan forenes med andre hunde.

En Jack Russell Terrier og dens behov:

Da en Jack Russell Terrier er meget energisk og nysgerrig af natur kræver den en del opmærksomhed og motion, gode lange daglige gåture er nødvendigt for at holde den beskæftiget, vi mener desuden man skal bruge meget tid på at træne / lege med en Jack Russell da den ellers har en tendens til at blive modløs og dermed blive meget "irreterende" i længden, men afsætter man tiden til det, kan en hund af denne race blive en fantastisk hund, både som selskabshund og vagthund.

De langhårede Jack Russell's kræver man børster dem ofte, ellers fælder de meget og deres pels har en tendens til at blive viklet ind, de korthårede kræver ikke meget pleje, men det er altid godt med en gang børstning uanset længden af pelsen. I vores øjne så skal man, hvis man får en Jack Russell Terrier bruge tid og endda en del tid på at opdrage og lære den tricks og andet, holde den beskæftiget konstant også får du måske verdens bedste hund, men har man ikke tiden til dette, så er valget af en anden race nok det bedste.

Kontakt os her hvis du synes der mangler information om Jack Russell Terrier på siden