Hunden Bamse

Denne historie er fantastisk, det er sådanne historier om hunde som kan få tårer frem, men vi ved alle at hunde er fantastiske på mange områder, men hunde Bamse tager den lige et skridt videre, elsker sådanne legendariske historier om hunde.

Hunden Bamse var en stor Saint Bernards hund som levede om bord på en Norsk minestryger under anden verdenskrig, trods han søde og nuttede udseende var Bamse utrolig hårdfør, den sejeste hund man næsten kan forestille sig. Skibets kaptajn havde Bamse med om bord på dette da kaptajen fik tjansen for at styre skibet under anden verdenskrig. Noget tid efter at kaptajnen havde fået jobbet, fik han et andet og skulle forlade skibet igen, her ville han naturligvis have Bamse med sig da han følte det var hans hund.

Besætningen blev sur, ikke over at kaptajnen skulle forlade dem, men over han ville have Bamse med sig, de var klar til mytteri hvis ikke Kaptajnen ændrede mening og lod Bamse blive om bord! De var blevet så glade for hunden at de var villige til at gøre næsten alt for at beholde ham, så Bamse fik lov at blive mens Kaptajnen måtte tage afsked med hunden.

Bamse blev nærmest legandarisk i Scotland, nærmere i Dundee og Montrose hvor skibet var udstationeret under anden verdenskrig. Han var på tur i disse byer med sømændene når de havde orlov og gik på druk, her sørgede han for at de kom tilbage til skibet i tid, han havde fået et specielt bus kort som sad omkring halsen på Bamse, så han kunne tage busserne sammen med sømændene, utroligt men ifølge historier var det rent faktisk det som skete. Kom sømændene i slåskamp på barer blandede Bamse sig og sørgede for at disse stoppede!

Hunden Bamse og hans gerninger

Engang reddede Bamse en sømand fra den sikre druknedød, sømanden var faldt overbord, forfrossen og hjælpeløs var han døden nær, da Bamse hoppede i vandet og fik ham hevet ombord på skibet igen! Senere reddede hunde Bamse en anden sømand fra skibet fra et knivoverfald, her væltede Bamse ind i overfaldsmanden og slæbte ham derefter ud til vandet hvor han holdt ham skak indtil andre kom til.

Men Bamse kunne mere, han var ikke voldelig, faktisk en sand fredsskaber så vidt vi har fundet ud af, om bord på skibet opstod nogen gange slåskampe indbyrdes blandt sømændene, her gik Bamse naturligvis imellem, og den mest voldelige af slagsbrøderne placerede Bamse sine gigantiske poter op på skulderen og stod og kiggede manden lige i øjnene, det siges at øjnene udsendte et klart signal om: "Slap af, det er ikke det værd", og det stoppede stort set alle slåskampene inden de kom for vidt.

Men hunden Bamse blev ikke kun kendt i Scotland, også i Norge blev han nærmest en national helt, hver jul kom Bamse i julemands kostume og der blev taget billeder af ham, disse blev brugt som postkort som sømændene sendte hjem til familien i Norge, man må sige Bamse blev noget af en legendarisk hund!

Der blev sågar rejst en statue af hunden Bamse:

Bamse statuen

Billede af Hunden Bamse fra dengang:

Hunden Bamse

Læs flere hunde historier som hunden Bamse her