Hundelopper

Hundelopper er noget mange hundeejere stifter bekendtskab med før eller siden som hundeejer, har man en social hund som elsker andre hunde og færdes imellem disse ofte, er det nærmest umuligt at undgå at komme i kontakt med hundelopper på et eller andet tidspunkt. Hundelopper har ikke meget med hygiejne eller mangel på dette at gøre, så man skal ikke være genert over at være ramt af hundelopper, men hvad man skal, er at gøre noget ved det hurtigt. Heldigvis findes der mange midler, også forebyggende mod hundelopper, vi har samlet en lille oversigt over dem her, hvilke produkter som virker bedst er svært at sige, for stort set allesammen gør jobbet!

Hundelopper
Hundelopper kan ses med det bare øje, og de er ikke kønne

Hundelopper er måske et ord som er lidt misvisende

Hvad mange ikke ved er at det ofte er kattelopper som hunde bliver ramt af, da hundelopper er yderst sjældne i Danmark, men det er lidt ligegyldigt for de har samme effekt og bekæmpes på samme måde, et lille tip til hvordan du tjekker om din hund har lopper, er at køre en tættekam gennem dens pels, derefter hurtigt banke kammen af på et stykke hvidt papir, hvis papiret bliver brunligt viser det at hunden har lopper, det brune er loppernes ekskrementer!

Mange tror måske at de selv har fået hundelopper, og det kan sagtens være at lopperne hopper på os mennesker, dog vil de hurtigt uddø, da de kræver blod fra hunde eller katte for at overleve, men de kan sagtens nå at bide og irretere menneskers krop i et stykke tid, intet at gå i panik over, det er blot irreterende ikke andet.

Hundelopper skal behandles, for hundes skyld, hunde og katte kan opnå allerigi som fremgår af hårtab, kløe og grimme udslæt, så kom i gang hurtigst muligt hvis I har konstateret hundelopper i hjemmet, det er en omstændig proces og tager længere tid, men det er absolut nødvendigt at gøre.

En vigtig ting når man behandler hundelopper er at rengøre alt som hunden er i kontakt med til daglig, dette er for at fjerne loppe æggene som jo også skal væk, ellers kommer de bare igen selvom man behandler hunden selv aldrig så længe! Vask tæpper som hunden lægger på og andre stof materialer som kan være inficeret. Hvis man er helt på bar bund mht. hundelopper, og ikke magter selv at undersøge til bunds hvorledes man skal behandle imod dem, råder vi jer til at kontakte en dyrlæge og få udarbejdet en plan for behandlingen, ellers kan det blive en meget sur omgang at skulle igennem!

Husk desuden på at har du katte i huset, skal disse naturligvis også behandles mod lopper, ofte er det kattene som kommer med lopperne, så det er ikke nok bare at behandle sin hund!

Nedenfor er en liste med produkter til behandling af hunde med utøj, ikke kun hundelopper, men også flåter og tæger:

 

Midler mod hundelopper

Midler mod flåter

Midler mod tæger

 

Kontakt os her for spørgsmål om hundelopper