Greyfriars Bobby

Denne historie om Greyfriars Bobby læste jeg for mange år siden i et blad om hunde, kan ikke huske hvad bladet hed, men kan huske jeg fældede en lille tåre mens jeg læste, har siden læst den i et utal af forskellige versioner, men den bedste vil jeg gengive her, synes det er den som rammer bedst, og historien skulle være sand fra Edinburgh omkring 1850 og frem!

John var gartner, men kunne ikke finde job indenfor dette, så efter noget tid tog han arbejdet som nattevagt på det lokale biblotek/museum, jobbet var meget ensomt og han købte sig en hund for selskab, de var sammen dag og nat og udviklede et utroligt tæt forhold, hans vagthund var ved hans side når han havde brug for det!

Som årerne gik blev John desværre syg af tuberkulose, og døde efter noget tid af sygdommen, lokale forsøgte at tage hunden ind hos dem, men ligegyldigt hvad de gjorde, stak hunden af og kunne findes ved hans vens grav på Greyfriar kirkegård! Den lokale graver forsøgte at jage hunden væk, men efter utallige mislykkede forsøg opgav han dette, i stedet byggede han et lille skur ved graven, som hunden kunne sove og være i.

De lokale i Greygriar skiftedes til at komme med mad til hunden og passe den i al slags vejr, dette stod på i 14 år, og Greyfriars Boody, som de nu kaldte hunden, blev et tiltraks stykke for mennesker fra hele Edinburgh, i 1867 blev en ny lov gennemført i Edinburgh, de havde store problemer med herreløse hunde, og alle som ikke bar halsbånd og var registreret ville blive udryddet!

Heldigvis fandtes en person ved navn Sir William Chambers, han betalte for hundes registrering, samt gav den et bronze halsbånd med teksten: Greyfriars Bobby from the Lord Provost 1867.

I 1872 var Greyfriars Bobby blevet en meget gammel hund, og måtte give efter for alderdommen, han blev naturligvis begravet lige ved siden af sin ejermand, og der ligger de den dag endnu.

Byen Edinburgh rejste sidenhen en statue i ære for John og Greyfriars Bobby, denne kan ses den dag i dag, og er meget flot og et symbol på at der findes godhed i verden.

Greyfriars Bobby statuen:

Greyfriars Bobby
Et symbol på godhed blandt mennesker og dyr

Teksten på foden af Greyfriars Bobby statuen:

Teksten til Bobby
Teksten til ære for Bobby

Kontakt os her med spørgsmål eller andet!