Fransk bulldog

Fransk bulldog
Fransk bulldog når de er sødest
Generel Information 
* Værdi 1-10 (1=Lidt - 10=Meget)
NavnFransk Bulldog
OprindelseFrankrig (England*)
StørrelseLille
Anslået vægt (han/hun)9-13 kg / 9-13 kg
TypeSelskabshund
Anslået levetid10-12 år
Motions behov *4
Vagthund egnet *5
VIGTIGT!Vær kritisk ved køb!

Fransk Bulldog Information:

Fransk bulldog kan spores helt tilbage til starten af 1800 tallet, men det var sjovt nok i England de første racer blev fremavlet, de blev fremavlet af Engelsk bulldog racen, folkene bag projektet ville skabe en sjov version af en Engelsk bulldog, og det må siges de lykkedes godt med. Det var først i 1860erne at den industrielle spredning i verden førte disse "sjove bulldogs" med sig til Frankrig, men her blev de taget imod med kyshånd, franskmændende elskede disse hunde og med tiden blev de til Fransk bulldog af navn! En sjov lille ting er at franske bulldogs aldrig er blevet populære i England, simpelthen pga. navnet, englænderne kan ikke lide navnet Fransk Bulldog 🙂

En fransk bulldog kendetegnes vel bedst ved at den er glad, åben, legesyg og kærlig. Den elsker at klovne rundt og kan give mennesker ufatteligt meget morskab og underholdning, deres natur er bare så ligetil og den udstråler nærmest sjov og ballade, kan godt forstå denne race er blevet en af Danmarks mest populære de seneste år, man bliver bare glad i selskab med en Fransk bulldog! Men når det så er sagt, så skal ejeren være bestemt og tolerant overfor sin Franske bulldog, der er set mange eksempler på fransk bulldogs som er blevet ekstrem aggresive og vil bestemme over alle i huset, hvis ikke ejeren giver dem en grænse. Så på trods af dens udstråling af lykke, så skal denne race som mange andre, opdrages bestemt men også med tålmodighed overfor dem.

En Fransk Bulldog og dens behov:

En fransk bulldog trives mange steder også i mindre lejligheder, de har ikke det store behov for en stor gård eller meget plads, de er aktive, men kan sagtens være det på relativt lille områder. De skal selvfølgelig have lidt motion i form af en god gåtur hver dag, men dette gælder jo for næsten alle hunderacer. Racen kan ikke svømme, i hvert fald de færreste franske bulldogs som evner dette, såvær opmærksom i nærheden af vandområder!

Vær ekstra opmærksom ved køb af en Fransk bulldog, se dokumentation på forældrene, at disse er testet for hjerteproblemer og andet, for franske bulldogs har desværre mange skavanker, også øjnene er et problem hos mange, og er man ikke påpasselig ved sit køb første gang, kan det blive en dyr fornøjelse hos dyrlægen, det er relativt store operationer der kræves hos dem. Pas endelig på med foder, man må endelig ikke overfodre sin franske bulldog, i normal vægt tilstand har de problemer med varme og vejrtrækning, grynter og savler en smule, får man først en overvægtig fransk bulldog, så kommer problemerne på stribe, så omhyggelig med maden og godbidderne!

Se flere spændende hunderacer her