Chihuahua

Chihuahua
De søde små Chihuahuaer er ikke til at stå for
Generel Information 
* Værdi 1-10 (1=Lidt - 10=Meget)
NavnChihuahua
OprindelseMexico
StørrelseLille
Anslået vægt (han/hun)1-3 Kg / 1-3 Kg
TypeSelskabshund
Anslået levetid13-18 år
Motions behov *4
Vagthund egnet *6
VIGTIGT!

Chihuahua Information:

Chihuahua er verdens mindste hunderace, det er et faktum og vi ville lige lægge ud med at slå det fast. Den stammer fra Mexico hvor den også har fået sit navn fra, nemlig fra staten Chihuahua! Den fandt vej til Europa i slutningen af det 19. århundrede og blev meget populær pga. dens størrelse og især overklassen tog disse små skrøbelige hunde til sig og forkælede dem i overflod, særligt de speciel små Chihuahuaer er populære hos overklassen, de skal helst veje under 1.3 kilo så bliver de efterspurte i særklasse!

En Chihuahua blev og bliver stadig brugt som en alarmhund, ikke at forveksle med en vagthund, altså en hund som giver lyd af sig ved mindste tegn på fremmede, dertil er de gode og nemme at have med at gøre pga deres størrelse. Chihuahua er en dyr hunderace, dette mest pga. de blot får 3-4 kuld i hele deres levetid og i disse kuld er der oftest kun mellem 2 og 4 hvalpe, så det at anskaffe sig en Chihuahua kan være en dyr fornøjelse!

Chihuahua blev nok rigtigt verdenskendt pga. Paris Hilton, hun var en af de første som på verdenomdækkende TV vidste dem frem i hendes TV-shows, hvor hun bar dem i tasker og forkælede dem i overflod, også derfor de ofte kaldes direkete for en Paris Hilton hund.

Spørgsmålet om dette er en familie hund skiller mange, det kommer mere an på ejerne end selve hunden, for mange har en tendens til at behandle en Chihuahua som en lille baby og lade den slippe afsted med næsten alting, gør man dette egner den sig ikke til børn, hvorimod hvis man behandler den som alle andre hunde, med regler og grænser kan en Chihuahua blive en super familie hund. Chihuahuaer er intelligente, knytter sig meget til ejeren og har alle de samme egenskaber som andre hunde, det er opdragelsen som gør at nogen hunde af denne race bliver set på som små djævlehunde.

Chihuahua og dens behov:

Der findes grundlæggende 2 typer af denne race, en korthåret og en langhåret, mens den korthårede ikke kræver speciel meget pleje, skal den langhårede helst have en daglig børste tur, der opstår mange knuder og pelsen har en tendens til at filter sig sammen, dette kan være meget generende for hunden, så hvis man anskaffer sig den langhårede version skal man være klar til lidt daglig pleje.

Hvem passer en Chihuahua så til, ja det er det store spørgsmål, vil man have en nem hund, som selvfølgelig kræver daglige gåture, men ikke de store af slagsen, og have en hund som man kan nusse og pusse om, give tøj på og behandle som en baby så er er Chihuahua det oplagte valg, så kan man mene hvad man vil om at holde hund på denne måde, for faktum er at mange gør det og heldigvis er der frit valg omkring dette. En Chihuahua er ikke så god med andre hunde, nok mest fordi den har en selvtillid og mod som en løve, men kommer det til konflikt mellem den og en større hund så er udfaldet ligesom givet på forhånd.

Kontakt os her hvis du synes der mangler information om en Chihuahua hund på siden