Basset Hund

Basset Hund
Smukt eksemplar på en Basset hund
Generel Information 
* Værdi 1-10 (1=Lidt - 10=Meget)
NavnBasset hund
OprindelseEngland (1800)
StørrelseMellem
Anslået vægt (han/hun)23-29 kg / 20-27 kg
TypeVagthund
Anslået levetid10-12 år
Motions behov *5
Vagthund egnet *8
VIGTIGT!Helbredsproblemer kontakt opdrættere inden køb!

Basset Hund Information:

En Basset hund er i direkte forbindelse med Blodhunden, og den har stort set en ligeså fantastisk næse og snuse evne som denne, racen blev præsenteret ved et hundeshow i Paris i 1863, herefter fandt den hurtig popularitet blandt både folk som ville have en show hund, folk som bare ville have en hund som ven og livsledsager, men også ikke mindst folk som ville have en jagthund, pga. dens fremragende snude er den oplagt til dette!

En Basset hund er ikke speciel hurtig, det er ikke dette som gør den til en god jagthund, det er udelukkende dens egenskaber som sporhund, den blev og bliver stadig brugt til ræve jagte, og pga. dens lave højde kan den jage bytte i mange forskellige terræner, både udendørs og i huler, grotter o.s.v.

En Basset hund er en god familie hund, den udsender rolige vibrationer og er meget kælen samt hengiven til sine mennesker, og en ting er sikkert, har du aldrig prøvet at kigge en Basset hund dybt i øjnene, så prøv det, dens dybe sørgmodige, men også super venlige brune øjne kan få enhver hunde elsker til at smelte på stedet, de er så kære og rolige udenfor jagt verdenen at det er helt utroligt.

Basset Hund og dens behov:

Den er en meget selvstændig hund, men trives absolut bedst med andre hunde, især af samme race, så skal hunden være en del alene, så vil vi opfordre til at få en ekstra Basset hund så de kan holde hinanden ved selskab igennem dagen.

Denne race har en vis tendens til overvægt så vær opmærksom på den mængde foder de indtager, de har brug for en del motion, blot i form af lange gåture eller slentren rundt i lukkede områder, for man skal være opmærksom på dens sporhund egenskaber, det er kendt at får en Basset hund først færden af noget den finder interresant, kan den gå helt ind i sin egen verden i forsøget på at opspore duftens ejermand.

Pelsen behøver ikke megen pleje, og generelt er de "nemme" hunde at have set i forhold til mange andre mere aktive hunde! Så overvejer man at anskaffe sig en Basset hund så får man en god familie hund, men inden køb så sørg for stedet du køber fra er seriøst, for der er set en del helbreds problemer blandt racen, dog ikke hvis man opsøger seriøse opdrættere og rådfører sig med personer med viden om racen. Så heller give lidt mere for hunden og spar en formue i dyrlæge regninger senere.

Kontakt os her hvis du synes der mangler information om en Basset hund på siden