Bandager og bandageunderlag til hest

Bandager og bandageunderlag til hestBandager og bandageunderlag til hest er ikke bare sådan lige, der er så mange forskellige slags og man skal benytte dem rigtigt for optimal virkning.

Som regel benytter man bandager når hesten er skadet i en eller anden form, men de kan faktisk også med stor fordel benyttes til at forebygge eller reducere hævning efter skader og træning. Formålet ved at benytte bandager er at støtte benet, samt holde dette fri for bakterier og snavs hvis der måtte være sårbare sår, snit eller sener som kunne blive inficeret.

Når man skal sætte bandager på en hest, så starter man med et underlag, typisk er dette lag af neopren eller bomuld, dette underlag er blødt og har til formål at fordele trykket fra bandagen. Dernæst skal man påsætte selve bandagen, et tyndt lag bandage som oftest består af enten polyester, bomuld eller elastik. Dette lag holder underlaget på plads og giver bevlægelsesfrihed til hesten. Nogen heste er overfølsomme for bestemte materialer, så undgå disse hvis du kender til det ellers hold øje med benet og se om den får allerigiske reaktioner.

Der findes mange forskellige typer Bandager og bandageunderlag til hest, indenfor bandager kan man faktisk godt bruge udtrykket: pris og kvalitet hænger sammen, men selv de billige bandager gør jo jobbet, i bund og grund er det et spørgsmål om hvor behageligt det er for hesten og hvor hurtigt hesten er helt klar igen.

Er man helt på bar bund mht. bandager, så enten spørg dyrlægen til råds eller en meget erfaring person som har stor kendskab til dette, det er vigtigt at Bandager og bandageunderlag til hest bliver brugt korrekt, man kan faktisk dirkete skade hesten og forudsage smerte på denne hvis man montere det forkert!

Se de forskellige Bandager og bandageunderlag til hest lige her