American curl katteracen

Mød racen American Curl, denne race er temmelig speciel, da den har karakteristiske fysiske kendetegn, den er meget flot set med vores øjne, mens andre måske vil finde dens meget specielle ører lidt underlige. Men det er som med alt andet her i livet, nogen kan lide en Fiat 500 mens andre synes en Toyota Aygo er pænere, det må være op til den enkelte at tage stilling til om man finder denne flotte kat for flot!

Oprindelsen af American Curl

American CurlAmerican Curl racen har en meget speciel historie, de opstod i Californien tilbage i 1981, her fandt en dame ved navn Grace Ruga fandt 2 hjemløse katte med meget specielle krøllede ører, den ene kaldte hun for Shulamith, mens den anden desværre løb bort igen. Men Shulamith blev og fik killinger i slutningen af 1981, her fik denne et kuld killinger, hvor 2 af dem havde disse krøllede ører, noget Grace Ruga fandt meget usædvanligt da moderen kun havde lignende ører, og faderen var en ganske almindelig huskat.

Grace Ruga gav disse 2 katte til hendes søster som gerne ville have de specielle killinger, men en dag kom en tidligere opdrætter af katte Nancy Kiester tilfældigt forbi hendes hus med en pakke, hvor hun så og straks forelskede sig i disse katte. Hun købte disse katte af Grace's søster, og efter hun havde haft dem i noget tid, læste hun en artikel i et katte magasin om en anden race Scottish Fold Cats som også har svagt krøllede ører, fik hun ideen om at hun måske var i besiddelse af en helt ny katterace!

Nancy Kiester ville prøve at udstille disse katte, og ville ikke have hele æren selv, så hun tog Grace Ruga med på udstillingen, hvor dommere og andre var dybt imponerede over de "nye" katte, kattene blev kategoriseret som en ny race, og ikke sat i samme bås som Scottish Fold cats, og i 1985 blev racen anerkendt af de store verdens omspændende katte organisationer, således opstod racen American Curl.

Generelt om American Curl katte

American Curls har andet en de krøllede ører som gør dem egnet som kæledyr, de er virkelig menneske katte, elsker mennesker og deres opmærksomhed, dog uden at være så påtrængende at det bliver irreterende for ejerne. De kan lære en del ting, blandt andet at hente ting til os mennesker, og gør det gerne i lang tid hvis vi gider blive ved, de er også kendt for deres kærlighed for børn og dette er bestemt en god egenskab hvis man skulle have små poder i husstanden.

De er nysgerrige som andre katte også er som flest, og meget aktive dog ikke så aktive som mange af de meget aktive katterace, men en slags mellemting når det kommer til daglig aktivitet.

Hvis man køber en American Curl kat så skal man være opmærksom på at ørerne først er færdigudviklet med deres krøl efter 4-5 måneder, så hvis man køber en kat yngre ende dette ved man ikke med sikkerhed hvilket udseendende sit kat ender med at få, men kan man leve med dette kan man roligt købe en yngre kat af racen.

American Curl racen kræver ikke meget pleje, da den ikke har meget underuld, så den kan klare det meste selv.

 

Kontakt os her med spørgsmål om American Curl racen